... czyli kulinarna zabawa klasy 2D.
Uczniowie klasy 2 naszej szkoły wzięli udział w kreatywnych zajęciach kulinarnych, podczas których wykonali urocze jeżyki z winogron i gruszek. Każdy mały kucharz z gruszki stworzył korpus jeża, a zielone i fioletowe winogrona posłużyły jako kolce. Dzieci z zapałem nadziewały owoce na wykałaczki, ucząc się przy tym cierpliwości, współpracy i… zdrowego podejścia do jedzenia. Powstałe jeżyki wyglądały niezwykle efektownie i – co najważniejsze – były przepyszną, witaminową przekąską.
Brawo dla naszych drugoklasistów za pomysłowość i staranność w wykonaniu tych owocowych arcydzieł!
Na zdjęciach drugoklasiści podczas warsztatów.
Brawo dla naszych drugoklasistów za pomysłowość i staranność w wykonaniu tych owocowych arcydzieł!
Na zdjęciach drugoklasiści podczas warsztatów.